tiistai 29. tammikuuta 2013

"Balsam metoden"


Nu skall jag också pröva på/börja med dethär med balsam metoden, att BARA använda balsam när man tvättar sitt hår , ingen shampo alls! eftersom att shampo tårkar ut ditt hår och hårbåtten. 
Gör såhär:
1) Skölj håret noga med vatten, och massera sedan in en klick balsam i hårbotten. Var noga att massera varsamt men intensivt, då friktionen i sig hjälper till att avlägsna damm och smuts. Balsamet i sin tur hjälper till att lösa upp överflödigt fett vilket sköljs bort tillsammans med balsamet. När du känner att du har masserat hela hårbotten tillräckligt, skölj noggrant.
2) Applicera ytterligare balsam på längderna. Om du vill använda samma balsam som i steg 1, kan du tillsätta lite honung för att göra det extra fuktighets- och glansgivande. När du fortfarande har balsam i håret kan du, om så behövs, kamma igenom håret med en gles kam för att reda ut eventuella tovor.
3) Beroende på hur ditt hår känns, kan du nu välja att skölja ur balsamet helt eller delvis. Om du väljer att skölja ur det helt kan du krama i en liten klick i topparna som ej sköljs ur.
Krama sedan ur vattnet med en handduk; ett av de mest effektiva sätten är att vira en handduk runt håret som en turban. Låt det sedan helst självtorka, eller blås det med fönen på låg värme. Blött hår är mycket skört och ömtåligt, så behandla det varsamt.
När håret är torrt kan du borsta det, använd helst en borste med svinborst (s.k. naturborst) eller en gles kam. Undvik borstar med vassa metall- eller plastpiggar som river i hår och hårbotten. Tycker du att ditt hår lätt blir statiskt bör du undvika plastborstar eftersom plasten gör det mer statiskt.
Använd stylingprodukter efter tycke och frisyr, men var noga att läsa på förpackningarna så du inte av misstag kletar håret fullt med silikoner och mineraloljor!

Ei kommentteja: